Mondzorg Minke

Mondhygiënist

De mondhygiënist

De mondhygiënist is er op de eerste plaats ter preventie van tand – en tandvleesaandoeningen. Wanneer u met regelmaat een mondhygiënist bezoekt kunt u problemen voorkomen, iets wat natuurlijk altijd prettiger is dan ontstane problemen proberen te genezen. We zijn er natuurlijk ook wanneer u reeds last heeft van mondaandoeningen.

Aandoeningen in de mond kunnen als zeer vervelend worden ervaren, des te belangrijker is het om deze problemen zo vroeg mogelijk en op een professionele manier aan te pakken.

Werkzaamheden

Hier onder volgt een greep uit de werkzaamheden die de mondhygiënist voor u kan uitvoeren;

Dit is slechts een greep uit de specialistische taken. Heeft u een mondzorgvraag die hier niet bij staat? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op. Bij mondaandoeningen is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met het behandelen hiervan, dit kan u veel ongemak en bezoeken aan de tandarts schelen.

Uw mond is onze zorg!

Wanneer is een bezoek aan de mondhygiënist aan te raden?

Het is verstandig om zo jong mogelijk te beginnen met het bezoeken van de mondhygiënist. De mondhygiënist kan de patiënt dan vroeg een advies op maat geven over welke zorg voor zijn/haar mond in de daarop volgende jaren belangrijk is. Elke mond is anders, sommige patiënten hebben meer mondzorg nodig dan anderen. Wees er dus vroeg bij en laat u informeren over welke zorg voor u belangrijk is. Volgend een aantal symptomen waaraan u kan herkennen dat een bezoek aan de mondhygiënist op zijn plaats zou zijn. Maak een afspraak bij de mondhygiënist wanneer:

Plan uw bezoek aan de mondhygiënist

Voorkom of genees problemen in uw mond door regelmatig de mondhygiënist te bezoeken.